• Fri fragt over 499 kr
  • Kundeservice 09.00 - 16.00 på Tlf. 70 25 90 90
  • Vin, tilbehør og opbevaring for alle!

Vinkælder

VINKÆLDER - SÅDAN INDRETTER OG OPBYGGER DU EN VINKÆLDER

Når man taler om en vinkælder er der ofte to forskellige udlægninger af ordet. Den ene er selve rummet - kælderrummet, der anvendes til at opbevare din vin. Den anden betydning er, at en vinkælder er det samme som en samling af vin - altså et vist antal flasker. Hos Klubvin.dk kan vi hjælpe dig med begge dele, da vi har et af de største udvalg af vinreoler og vinskabe på det danske marked og selvfølgelig også vinen til at fylde op med.

 

For at kunne opbevare vin optimalt skal en vinkælder leve op til en række forhold. Først og fremmest skal den have en konstant, lav temperatur. Den optimale temperatur ligger omkring 10-11 grader men den må også godt være varmere bare den ikke svinger for meget. Dog skal du være klar over, at jo varmere, der er, desto hurtigere udvikler vinen sig.

Der skal også være en vis fugtighed i en vinkælder - optimalt en luftfugtighed på 55-75%. Bliver det for tørt er der risiko for, at korkpropperne tørrer ud og at vinen derefter begynder at sive fra flaskerne. Er der for fugtigt, risikerer du at etiketterne smuldrer.

 

Der skal også være mørkt, da lys og især sollys kan ødelægge vinen. Endelig må det ikke lugte, da stærk lugt også kan gå i vinen og kælderen skal også være fri for rystelser.

I disse klimaforandringstider skal man måske også huske at sikre at kælderen ikke kan blive oversvømmet. Jeg har en gang besøgt en oversvømmet vinkælder, hvor etiketterne svømmede rundt i vandet og man ikke havde overblik over, hvilke flasker, der lå hvor. Ikke en sjov situation.

UDSTYR TIL VINKÆLDEREN

Har du et optimalt kælderrum, der efterlever kravene ovenfor, skal du naturligvis indrette kælderen med vinreoler. Her hos Klubvin.dk kan vi tilbyde dig mange forskellige løsninger. Den billigste løsning - men absolut en effektiv og flot løsning er Trend vinreolen . Den er udført i fyrretræ og metal og fås i forskellige bejdsede farver. Du kan vælge mellem forskellige størrelser og om du selv vil samle eller den skal leveres samlet. Og så kan den naturligvis bygges sammen, hvis du ønsker en hel væg med reolen.

 

Boxx vinreolen opbygges efter de samme principper som Trend - materialerne og kvaliteten er dog lidt bedre. Den er lavet i valnøddetræ og sort stål.

Hvor både Trend og Boxx er et system hvor hver enkelt flaske har sit eget rum i vinreolen er Kvadrat reolen opbygget med 4 rum i hver, så flaskerne kan ligge ovenpå hinanden i rummet. Du kan kombinere Trend og Kvadrat og dermed få et meget flot udtryk i din vinkælder.

 

Ønsker du lidt mere rustikke omgivelser i din vinkælder bør du overveje at indrette med Le Bloc Cellier systemet. Disse moduler minder om klassiske vinkældre i Frankrig og er udført i sten. De er meget tunge men sættes nemt sammen uden brug af nogen former for materialer. Der kan være 12 flasker i hvert modul.

 

Har du eventuelt specielle ønsker til indretning af en vinkælder, så kontakt os gerne. Vi har stor ekspertise og har indrettet og konsulteret på hundreder af vinkældre. Du kan ringe på telefon 2390 9905.