• Fri fragt over 499 kr
  • Kundeservice 10.00 - 16.00 på Tlf. 70 25 90 90
  • Vin, tilbehør og opbevaring for alle!

Vin fra Portugal

Portugal er nok mest kendt for de fine Portvine, som findes i mange forskellige afskygninger.

 

De fleste kender betegnelserne Ruby, Vintage, Tawny, White Port, LbV (Late Bottled Vintage). Her en ganske kort oversigt over indholdet i de forskellige portvine.

 

Ruby er den røde portvin, der kun i begrænset omfang har fået fadlagring og derfor bevarer den rubinrøde farve. Det er den portvinstype, der minder mest om rødvin, hvis man da overhovedet kan sammenligne.

 

Vintage er den fornemste portvin. Det en altid en årgangsportvin og den fremstilles kun i de bedste år. Vinen skal deklareres og godkendes af portvinsinstituttet. En Vintage port lagrer 2-3 år på fad inden den kommes på flaske og frigives til salg. En Vintage skal normalt lagre 10-20 år inden man tager hul på den, men den kan sagtens drikkes før, men nogle kendere betragter det som en form for "barnemord" på en god portvin.

 

Late Bottled Vintage  (LbV)er en slags ”fortrydelsesvin”, der kan fremstilles af druer fra én årgang efter at fristen for at lave Vintage er overskredet. Vinen lagrer 4-5 år på fad inden frigivelse og den skal normalt drikkes, når den sendes på markedet. Der er med andre ord tale om en drikkeklar portvin, der ikke modner yderligere på flasken.

 

Tawny er en portvin, der har ligget forholdsvis længe på fad. Foruden de billige tawny'er, findes der 2 slags: 10, 20, 30 og over 40 års, som er et mix af forskellige årgange, med årsangivelsen som et gennemsnit, og Colheita som er årgangstawny fra ét år. 

 

Fælles for tawny-typerne er, at de er drikkeklare, når de er tappet, og at de ikke udvikler sig yderligere på flaske.

 

Gamle tawny'er er meget forskellige, rent produktionsmæssigt, fra vintage-portvinene, da de har ligget på fad og udviklet sig hele deres liv, i modsætning til vintagevinene, som udvikler sig i flasken. Men de har også et ligeså højt kvalitetsniveau, da de ligesom vintagevinene kommer fra de bedste marker.

 

Hos klubvin.dk kan du finde gode portvine, men også både hvidvin og rødvin fra Portugal.

 

En del af vinene stammer fra den danske importør Vinport, så finder du nogle gode vine hos Vinport du kunne have lyst til at smage, så kontakt gerne os - vi kan altid finde nogle gode tilbud til dig.