• Fri fragt over 499 kr
  • Kundeservice 09.00 - 16.00 på Tlf. 70 25 90 90
  • Vin, tilbehør og opbevaring for alle!

Vin fra Chile

Vin fra Chile er klassisk vin på sikre druer, så hvis du vælger vin fra Chile hos Klubvin.dk, vil du være sikret en god vin-oplevelse.

 

Chile ligger som bekendt i Sydamerika og er et lang og smalt land, hvor der fra nord til syd er mere end 4.000 km. Vin fra Chile produceres dog primært i den centrale del af Chile, der har en helt unik grobund for vinproduktion med sin unikke placering mellem den golde ørken mod nord, det store hav mod vest, ildlandet mod syd og de rå bjerge mod øst. Jordbunden er i hele området frugtbar og består ofte af en druevenlig blanding af kalksten, sand og ler, der er perfekt grobund for den gode vin fra Chile.

 

Men selvom vin fra Chile næsten udelukkende kommer fra den centrale del af Chile, er der dog stadig udsving i temperaturer og mængde af nedbør vindistrikterne i Chile imellem. Disse udsving betyder, at vin fra Chile ikke er én fastlagt størrelse med én bestemt smag, aroma og farve. Tværtimod er vin fra Chile en bred skare af forskellige vine med hver deres karakteristika.

 

I sammenligning med Europas vindistrikter kan man – trods udsvingene i temperaturerne og nedbøren – dog roligt kalde Chile et land med et rimelig stabilt klima, hvilken betyder, at man også roligt kan regne med, at kvaliteten i vin fra Chile er nogenlunde stabil fra år til år. Chile er præget af varme, tørre, lange somre og kølige – men sjældent frostkolde – vintre. Havet bidrager jævnligt med friske, kolde briser, som kan nedkøle de til tider dampende varme vinmarker, og dermed er de kolde briser en aktiv medspiller i, at vin fra Chile bliver så fuldendt, som den så godt som altid er. De næsten konstant varmende solstråler bidrager til, at vin fra Chile får den helt rigtige modenhed, som kendetegner en rigtig god vin.

 

Hos Klubvin.dk har vi sat en ære i at udvælge noget af det – efter vores mening – bedste vin fra Chile og det oven i købet til nogle købevenlige priser. I vores udvalg finder du vin fra Chile, der passer til hverdagsmiddagen, men også vin fra Chile, der vil være prikken over i’et til festmiddagen – for eksempel passer meget vin fra Chile perfekt til de danske juleretter eller til nytårsmiddagen.

 

Den lokale drue i vin fra Chile er Carmenere-druen, som i høj grad har vundet danskernes hjerte, hvis man er til gode krydrede vine. Ellers er det de klassiske og anerkendte druer, der bliver eksporteret såsom Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot og Sauvignon Blanc. Det er da også mange af disse internationalt anerkendte druer, du vil kunne finde i Klubvin.dk’s udvalg af vin fra Chile. Med andre ord: Vælger du en vin fra Chile, vælger du en klassisk, stabil og moden vin.