Ribera del duero

oprettet d. under Områder

Ribera del duero

I spanske Ribera del Duero finder du skønne spanske vine i høj kvalitet, som enhver vinelsker vil sætte pris på.

Når vi vælger hvor vi vil have vin fra, betyder omdømmet selvfølgelig en del og Ribera del Duero må siges at have et ret godt et af slagsen.

 

Om Ribera del Duero

Vin fra Ribera del Duero har længe været anerkendt, som et distrikt der producerer høj-kvalitets vine, i alle prisklasser. I Ribera del Duero har man i mange tusinder af år lavet vin, og har tiltrukket vinelskere fra hele verden – også danskere. Danske Peter Sisseck er én af de danskere, som har valgt at lave vin i Ribera del Duero, og det må siges at være blevet en succes – en succes, der også har været med til at løfte hele distriktets omdømme. Peter Sissecks vine Pingus, Flor de Pingus og PSI, er blevet vel- og anerkendte vine, som der hvert år ventes i spænding på.

Vingårdene i Ribera del Duero strækker sig over mere end 110 km, og ligger langs floden Duero. Landskabet er over denne strækning en blanding af forskellige jordtyper, elevationer og omgivelser.

 

Druerne, og vinene i Ribera del Duero

Lidt specielt ved Ribera del Duero, er at der næsten kun dyrkes røde druer – de eneste hvide druer, der dyrkes i distriktet, Albillo, anvendes næsten udelukkende til at blive spist af de lokale. Tempranillo (også kendt under navnene Tinto del País eller Tinto Fino) er den dominerende røde drue, der dyrkes i Ribera del Duero, og denne bruges både til at fremstille 100% Tempranillo vine af, men den er også populær at kombinere med druer som Malbec og Merlot. Udover Tempranillo, er druer som Cabernet-Sauvignon, Merlot, Malbec, Garnacha Tinta, samt Albillo (som den eneste hvide) godkendte til dyrkning i Ribera del Duero. Et af kendetegnene ved vine fra Ribera del Duero er at de er rundere og blødere i smagen, end vine fra f.eks. distriktet Rioja.

Vine fra Ribera del Duero er frembragt af godt håndværk, og mange af dem er lavet til at kunne ældes – men, den fantastiske balance og frugt i vinene, gør at de tit kan drikkes som meget unge, og de fleste er ualmindeligt godt egnede til en bred vifte af mad. Især grillmad, ovn mad og rige, fede pastaretter står godt til vinenes krydderier, mørke og kraftige frugter og røgede noter.

 

Jorden og klimaet i Ribera del Duero

I Ribera del Duero ligger landskabet højt og temperaturen om dagen er lige så. Dog er vejret også ret ekstremt i Ribera del Duero. Klimaet i Ribera del Duero er et såkaldt ”semi-arid” klima, som er det næst-tørreste, kun overgået af ørken klima. De høje temperaturer om dagen, står i skarp kontrast til nattens frost. Den helt store forskel er dog nedbørsniveauet, hvor et semi-arid klima ofte får mellem 25 og 50 cm regn om året, og derved kan bibeholde en grøn natur.

Sæsonen i hvilken druerne kan gro er kort, og de øvrige sæsoner er hårde. Med nattefrost et godt stykke ind i foråret, skal vinbønderne virkelig passe på deres stokke.

Jorden I Ribera del Duero indeholder en stor del ler og skiftende lag af kalksten, mergel og kridt. Netop på grund af klimaet og jorden, kan nogle af verdens bedste vine produceres her.

 

Vin fra Ribera del Duero afspejler på mange måder Spanien – varmen, kraften, karakteren og solen – og vi kan klart anbefale at prøve dem.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar