Vi hos Klubvin vil mere end blot at sælge dig vin og vintilbehør - vi vil rigtigt gerne have du nyder din vin og får det meste ud af den. Derfor fortæller vi igen om nogle "vin basics" - så du kan lære lidt mere, men også så du kan lære fra dig. Vi fortæller denne gang om vinglas.
Formen af dit vinglas betyder meget for hvordan du smager din vin, når den rammer munden. Bowlen af glasset har betydning for hvor intens vinens aroma ses, mens glassets åbning/kant bestemmer hvor meget vin der rammer dine smagsløg.
Vi anbefaler at bruge krystal glas, fremfor standard glas. Mange krystal glas indeholder mineraler som zink og magnesium - som har erstattet bly - der giver glasset evnen til at kunne holde til mere, og kunne pustes tyndere.
Krystalglas reflekterer lys bedre end standard glas, på grund af mineral indholdet. På grund af deres holdbarhed, kan krystalglas også tåle opvaskemaskine - uden de bliver kedelige at se på.
Når du skal vælge glas, er der nogle forskellige du kan tage udgangspunkt i, i forhold til hvad du drikker. Vær opmærksom på dette blot er et lille udvalg af de mange forskellige glasformer, der findes - vi kigger lidt på de mest gængse og velkendte glas. Når du drikker vin, fyldes glasset ofte kun til det bredeste punkt på bowlen - når man gør dette, kan vinens aroma få lov til at folde sig ud, og du får mere ud af din vin.
1: Bourgogneglas/"oversized" rødvinsglas
Bourgogneglas har en meget bred bowle og passer især medium og fyldige rødvine med flest tanniner.
2: Universalglas/"aroma"glas
Universalglasset passer til et bredt udvalg af vine, men især lette rødvine, fyldige hvidvine og rosévine.
3: Bordeauxglas/alm. rødvinsglas
Et alsidig glas, især godt til f.eks. krydrede rødvine, vintage mousserende vine og rosévin.
4: Dessertvinglas
Et lavt glas med smal åbning - perfekt til en vin med høj alkoholprocent, for at undgå fordampning.
5: Stort hvidvinsglas
Hvidvinsglas har typisk en mindre/smallere bowle end rødvinsglas, for at, blandt andet, tilgodese vinens levere temperatur. Vinen vil i dette glas være tættere på næsen, og give dig mulighed for at opleve de mange aromaer.
Det store hvidvinsglas er godt til fyldigere hvidvine, som f.eks. en Bourgogne eller Viognier.
6: Lille hvidvinsglas
Perfekt til nye og friske hvidvine, som f.eks. Riesling. Holder godt på den køligere temperatur hvidvinene serveres ved.
7: Champagneglas/"sparkling" vinglas
Det høje glas er med til at bevare din mousserende vins bobler og fremhæver dens smag og aroma.
Svar
som kommentar til af Heine Wolff Andersen
Svar
Svar
Svar
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.