• Fri fragt over 499 kr
  • Kundeservice 09.00 - 16.00 på Tlf. 70 25 90 90
  • Vin, tilbehør og opbevaring for alle!

Vin til and

oprettet d. under Vin til mad

Vin til and

Når man skal vælge den rigtige vin til and, kommer det lidt an på, hvordan man tilbereder anden og hvilket tilbehør, man serverer til. En and er jo en forholdsvis fed fugl og det gør at vinen skal kunne hamle op med fedmen og også gerne selv være kraftig og gerne med masser alkohol. Alternativt skal man vælge en ”mundrenser” og tage en hvidvin som Riesling eller lignende.

Vin til and og andesteg året rundt 

Drejer det sig om en juleand med al det sædvanlige tilbehør som brunede kartofler og surt og sødt skal man vælge en vin, der ikke har for megen tannin (garvesyre) og som er kraftig nok til at give maden modspil.

En oplagt valg er en fransk vin fra Côtes du Rhône og skal det være ekstra godt herfra kan man vælge en Gigondas eller Chateauneuf-du-Pape. Fra Spanien er en vin fra Ribera del Duero et rigtigt godt bud. Det kan f.eks. være en Flor de Pingus, men mindre kan også gøre det. Selv mener vi, at det allerbedste bud er Peter Sisseck's PSI, som både har en perfekt balance mellem syre og tanin og som smager pragtfuldt i kraft af en god frugt og masser af fylde, der hverken dominerer eller bliver gemt væk i samspillet med  den gode mad.

Fra Italien er den mest oplagte vin til juleand en Amarone, som efterhånden er blevet danskernes foretrukne julevin.

Går man oversøisk er der mange muligheder, da disse vine som regel altid er kraftige og ikke har meget tannin. En australsk Shiraz går man ikke galt i byen med.

Vin til andebryst 

I princippet kan man servere de samme vine, som er nævnt ovenfor til andebryst. Men her vil man typisk have lidt mere traditionelt tilbehør. Laver man f.eks. et ”toscansk andebryst” med oliven passer en Chianti eller en anden Sangiovese-baseret vin ganske godt.

Mange bruger appelsin til andebryst og her skal man passe lidt på vinmæssigt. Står appelsinen for meget alene kan den godt være lidt syrlig (som citron) og så er det klart bedst at tage en hvidvin, der har mere syre. Men er appelsinen afdæmpet i retten kan man prøve en Barbera fra Piemonte.

Vi håber du finder den rigtige vin til anden her på siden – ellers er du velkommen til at kontakte os.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar